Persoonlijk

Therapeut Ilse van Schalkwijk

Ilse van Schalkwijk

Wat leuk dat je op mijn website kijkt. Ik ben Ilse van Schalkwijk en werkzaam als psychosociaal therapeut. Ik vind het leuk en belangrijk om me te blijven ontwikkelen en volg dan ook geregeld verdiepingen in mijn vakgebied.

Ik ben lid van de Nederlandse federatie gezondheidszorg (NFG) en sta ingeschreven in het Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg (RBCZ).

Persoonlijke ontwikkeling

Ik heb meer dan 12 jaar ervaring in de financiële wereld opgedaan als o.a. financieel adviseur en hoofd financiën. In die tijd liep ik tegen mijzelf aan en ben ik begonnen aan een opleiding als therapeut.

Ik weet hoe het is om vermoeid te zijn, je waardeloos, angstig en onzeker te voelen. Als kind ben ik langdurig gepest geweest. Aangezien ik niet geleerd had hiermee om te gaan, ontwikkelde ik een eetstoornis.

In de financiële wereld kon ik helemaal mijn draai vinden aangezien het daar allesbehalve over gevoelens ging. Na een aantal jaren wilde mijn partner en ik kinderen. Iedereen om ons heen kreeg kinderen behalve wij. Na een tweede miskraam in het ziekenhuis brak ik. Ik was alleen maar hard aan het werk. Alles om maar niet die nare gevoelens te hoeven voelen.

Dit leidde in mijn geval tot een burn-out en ik werd depressief. Ik heb hulp gezocht bij een therapeut. Een jaar later werd ik moeder van een zoon en daarna ging ik van mijn partner scheiden, omdat ik geen verbinding met hem voelde.

Ik heb al mijn angsten en nare gevoelens aangekeken en overwonnen met behulp van een therapeut. Nu wil ik jou helpen vanuit mijn eigen ervaringen aangevuld met mijn therapeuten opleiding en NLP masters.

Twee uitersten: gevoel en ratio. Dat is ook precies mijn kracht!

Diploma’s

 • Psychosociale basiskennis BIVT (2016)
 • EMDR (2015)
 • Hbo-therapeuten opleiding (2014)
 • Docentenopleiding kinderyoga (2013)
 • HEAO Management Economie en Recht (1999)
 • MEAO bedrijfsadministratie (1995)


Trainingen

 • Training ik kan niet tegen mijn verlies, rouwkwartet; Labyrinthoss, 2018
 • Bijscholing Mindfulness, Nem Academy, 2018
 • Bijscholing Emotioneel lichaamswerk, Nem Academy, 2017
 • Bijscholing Individuele opstellingen, Nem Academy, 2017
 • Cursus EMDR, Nem Academy, 2014
 • Psychosociale basiskennis, BIVT, 2015


Lidmaatschapsnummers

 • NFG : 8074
 • RBCZ: 810453R
 • AGB-codes (zorgverlener + praktijk): 9005939
 • KvK-nummer: 58447873


Werkwijze

Ik weet hoe het is om vermoeid te zijn, je waardeloos, onzeker en angstig te voelen. Het zijn allemaal symptomen. Elke stoornis uit zich door symptomen. Uit eigen ervaring weet ik dat als je het ene symptoom verwerkt, een andere om de hoek komt kijken. Ik weet hoe dat voelt! Het is zo zonde en echt nergens voor nodig.

Alleen uit deze vicieuze cirkel komen is lastig. Professionele ondersteuning kan uitkomst bieden. Ik kijk als therapeut naar de oorzaken van de symptomen, waarbij ik door naar je te luisteren en met oefeningen een diepgaand veranderingsproces teweegbreng. Ik geef je inzicht in je eigen afweermechanisme en breng je terug naar je eigen gevoel. Dat gevoel mag er zijn!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Ilse

Neem contact op
Meer over:

Therapeut Psycholoog

Therapie Rhoon

Ik ben Ilse, therapeut. In mijn praktijk Therapie Rhoon kun je terecht voor therapie en EMDR-therapie.

Ik ontvang mensen met allerlei klachten zoals angsten, burnout, depressie, pesten en rouwverking.

Therapie Rhoon >>


Therapie Rhoon Ervaringen van cliënten
Ilse is een hele fijne therapeut, die de tijd neemt om je met je hulpvraag te helpen ...
therapie rhoon Therapie Rhoon
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-nfg-rbcz
therapie rhoon Therapie Rhoon
Bakkerspark 16
3162 PG Rhoon
Top