Eetstoornissen

Therapie Rhoon bij eetstoornissen

Anorexia

Je hebt angsten, een negatief zelfbeeld en nare gevoelens en weet niet hoe je hier mee moet omgaan. Om een goed gevoel over jezelf te krijgen ga je lijnen, want dan zal het vast beter met je gaan.

Het afvallen lukt en je krijgt meer zelfvertrouwen. Helaas is dat maar tijdelijk. Zodra het afvallen stopt komen de nare gevoelens weer terug. Hierdoor ontstaat de vicieuze cirkel.

Bij Anorexia eet je zo weinig dat je extreem mager wordt. De angst om aan te komen is zo groot dat het je hele leven beheerst.


Eetstoornissen

Boulimia

Je voelt je eenzaam, onzeker en onbegrepen. Om controle te krijgen over deze vervelende gevoelens ga je eten. Geen gezonde voeding maar veel, vet en zoetige levensmiddelen die je troost geven. Na z’n bui voel je je schuldig en baal je van jezelf.

Bij boulimia eet je een periode heel veel en calorierijk, maar daarna probeer je op een ongezonde manier het gewicht te beheersen door braken, laxeermiddelen, plaspillen of overdreven veel lichamelijke inspanning te doen.


Therapie helpt

De overeenkomst tussen anorexia en boulimia is dat je in beide gevallen een enorme angst hebt om dik te worden. Het verkrijgen van controle door het beheersen van het lichaamsgewicht. Beide stoornissen hebben aanzienlijke gevolgen voor je lichaam, je geest en je sociale omgeving.

Toen ik jong was heb ik ook een eetstoornis gehad. Ik heb al mijn angsten en nare gevoelens aangekeken en overwonnen met behulp van een therapeut. Nu wil ik jou helpen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Ilse

Neem contact op


Therapie Rhoon Ervaringen van cliënten
Ilse is een hele fijne therapeut, die de tijd neemt om je met je hulpvraag te helpen ...
therapie rhoon Therapie Rhoon
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-nfg-rbcz
therapie rhoon Therapie Rhoon
Bakkerspark 16
3162 PG Rhoon
Top